luni, 4 iunie 2012


Luni 04.06.2012

Al treilea sondaj de opinie pentru Sinandrei (27 mai - 03 iunie 2012)

Iata ca am depasit deja jumatatea timpului oficial alocat campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie. Cu pasi foarte repezi se apropie ziua in care cetatenii comunei Sinandrei vor fi chemati in fata urnelor pentru a-si alege reprezentantii in administratia locala, pentru urmatorii patru ani. Campania electorala propriu zisa nu a fost una foarte spectaculoasa pana in acest moment, ea inscriindu-se intr-o linie a normalitatii. Sunt de semnalat cel mult atacurile la persoana intreprinse de catre candidatii creditati cu sanse reduse la castigarea demnitatii de primar.

In general promisiunile cu care se prezinta partidele si candidatii in fata alegatorilor sunt cam aceleasi, cetatenii avand de ales cel mult intre diferitele personalitati inscrise in cursa electorala. Perceptia publica va avea rolul decisiv in cea ce priveste optiunile electorale din ziua alegerilor. Panotajul si afisajul electoral este unul comun, nici unul dintre candidati nereusind sa sparga tiparele. Cel mult putem vorbi de candidati care prefera ca si mijloace de comunicare pe cele impersonale, cum ar fi un panotaj masiv, in dauna relationarii directe cu alegatorii. 

In cea ce priveste acest al treilea sondaj de opinie telefonic, putem sa va spunem ca el a fost realizat pe 70 de subiecti si este reprezentativ la nivelul celor trei sate componente ale comunei Sinandrei. Am fost refuzati politicos de 4 persoane si mai putin politicos de o a 5 persoana, care avea ceva de impartit cu intreaga clasa politica din Romania. :) Dar iata ce am masurat noi in aceasta saptamana. Primele rezultate sunt cele referitoare la intentia de vot pentru functia de primar.

1.Coman Claudiu  - 39,15%

2.Barna Nicolae Adrian  -33.64%

3.Minich Eugen Cristian  - 16,40%

4.Truica Marian  - 7,55%

Restul candidatilor impart restul 3,26% din totalul intentiilor de vot. Ca o concluzie in cea ce priveste sondajul din aceasta saptamana, putem observa o resurectie a candidatilor cu sanse reduse, care, mizand pe retelele personale de persuasiune, au reusit sa isi atraga mai multe procente decat cele de saptamana trecuta. De reamarcat liderul clasamentului domnul Claudiu Coman care sa desprins de restul plutonului in urma campaniei de saptamana trecuta. .Marturisesc ca pentru noi prestatia electorala a d-lui Truica este o surpriza, el anuntandu-se a fi un candidat cu sanse reale pentru alegerile din 2016.

In cea ce priveste intentiile de vot pentru Consiliul Local, optiunile cuantificate de noi in aceasta saptamana ne arata urmatoarea situatie:

1.Uniunea Social-Liberala  -  37,02%

2.Partidul Poporului - Dan Diaconescu  -  29,85%

3.Partidul Democrat-Liberal - 12,90%

4.Partidul National Taranesc Crestin-Democrat  - 11,20%

Restul partidelor care au prezentat liste de candidati impart procentul de 10,03% din optiunile cetatenilor cu drept de vot. Parcurgand rezultatele de la Consiliul Local, putem spune ca aici avem un echilibru destul de pronuntat intre primele doua formatiuni clasate. Acest echilibru va putea fi regasit si in viitorul Consiliu Local, cel care va castiga functia de primar avand mult de negociat pentru formarea unei majoritati stabile.

Ultimul sondaj il vom prezenta publicitatii spre finalul saptamanii , cand vom putea trage concluzii mai clare in cea ce priveste cristalizarea optiunilor de vot ale sinandreienilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu